Srandičky - z tisku 2009

 

05.01.2009 - Deník Sport (ČTK)

Foto: Archív Sport

Van Persie se utká s Terrym. V šipkách!

Tajný talent kanonýra Arsenalu

Nizozemský fotbalista Robin van Persie z londýnského Arsenalu bojuje s osmi góly o korunu krále střelců anglické Premier League, ovšem vedle střílení branek chce kralovat i v jiné disciplíně – v šipkách!

Dokonce prý patří k nejlepším z fotbalistů při házení šipek na terč. Hodlá dokonce vyzvat nekorunovaného krále šipkařů Premier League, stopera Johna Terryho z Chelsea.

"Začal jsem hrát šipky, když mi byly čtyři roky," citoval Van Persieho britský deník The Mirror. "Tuhle hru mám moc rád, ovšem většina mých spoluhráčů v Arsenalu mou vášeň nesdílí. Ale slyšel jsem, že John Terry je opravdu dobrým hráčem. Až zas příště budeme hrát s Chelsea, porazíme je na hřišti a já si pak stoupnu na čáru a porazím ho i v šipkách," dodal nizozemský reprezentant.

Van Persie se byl podívat na nedělním finále mistrovství světa v šipkách, v němž jeho krajan Raymond van Barneveld jasně prohrál s anglickým šampionem Philem Taylorem.

Házení šipek je v Anglii nesmírně populární a místní liga je velmi sledovaná. Van Persie s Terrym nejsou jedinými sportovci, kteří se touto hrou nechali zlákat. Po konci kariéry například začal šipky závodně házet bývalý úspěšný oštěpař Steve Backley.